Μια πολύ ευχάριστη και σίγουρα εποικοδομητική εμπειρία είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου, που αλληλεπίδρασαν με δυο ψυχολόγους της ”Πρότασης Ζωής”, για το φλέγον ζήτημα: ”Ψυχική ανθεκτικότητα στην εκπαίδευση”.

Η συνάντηση, που οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της φιλολόγου του σχολείου Στέλλας Σκουφογιάννη, αφορούσε την πλευρά των εκπαιδευτικών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύγχρονο, ιδιαίτερα απαιτητικό, σχολικό περιβάλλον.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μελέτες έδειξαν τους εκπαιδευτικούς στη δεύτερη θέση, πίσω από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε επικινδυνότητα για ”burn out”(επαγγελματική εξουθένωση).

Το καθημερινό stress και η αλληλεπίδραση με παιδιά στην εφηβεία, σε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα, από την οποία, λείπουν υγιή πρότυπα και στόχοι με πραγματικές αξίες, μεταφέρουν στο σχολικό περιβάλλον την ανάγκη των εκπαιδευτικών να επινοήσουν τρόπους για ομαλή συνύπαρξη με τους μαθητές.

Τρόποι προς αυτή την κατεύθυνση, αναζητήθηκαν κι αναδείχθηκαν στη συνάντηση, η οποία όταν ολοκληρώθηκε, σίγουρα άφησε στους εκπαιδευτικούς μερικές σκέψεις για καλύτερη καθημερινότητα στο σχολείο.